E-health en Websites

E-health / begeleide zelfhulp/ websites

Er zijn websites waar je alleen informatie over SOLK kunt vinden, er zijn sites waar je zelfstandig of met behulp van een professional aan de slag kunt met je psychische klachten Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste sites op het gebied van SOLK en e-health.

Uw gezondheidscentrum werkt sinds kort met de zelfhulpprogramma’s van Therapieland.  Therapieland biedt leuke en leerzame online (begeleide) zelfhulpprogramma’s die u op u eigen tempo kunt doorlopen. Zou u interesse hebben in een van de programma’s  vraag het dan aan uw huisarts of behandelaar binnen het gezondheidscentrum.  De kosten worden door uw gezondheidscentrum vergoed.

Andere website met informatie over SOLK en Chronische pijn

www.thuisarts.nl
www.netwerkchronischepijn.nl

Zelfhulp

www.change-pain.nl.
Op deze site staan  vindt u informatie en staan ook hulpmiddelen om zelf met de (chronische) pijn aan de gang te gaan.
mirro.nl
Onbegeleide zelfhulp: De online zelfhulp van mirro helpt bij het herkennen, aanpakken en voorkomen van psychische klachten. Iedere module bestaat uit een zelftest, algemene informatie over het thema en het premium onderdeel Zelfhulp met extra uitleg, oefeningen en ervaringsverhalen. Voor € 7,- maakt u één jaar onbeperkt premium gebruik van alle beschikbare modules.
www.mentaalvitaal.nl
Voor iedereen die meer wil weten over mentale gezondheid en daar zelf mee aan de slag wil. Op het moment dat u gebruik wil maken van Psyfit zijn hieraan kosten verbonden.
Mentaal Vitaal geeft:
• informatie
• mentale fitness tips & oefeningen
• online cursussen & therapie
• verwijzing naar hulp

Mindfulness